Titan Wind Energy Europe

Opgaven

Ønsket om større og større vindmøller betyder stigende krav til produktionsapparatet. Selv meget høje produktionshaller bliver udfordret når dimensionerne bliver Ø 6500 med vægte på optil 250 tons. pr. sektion. Samtidig med at dimensionerne øges, bliver godstykkelser mindre, hvilket stiller store krav til sikker og stabil håndtering af svøbene, når de hæftes sammen til færdige tårne.

 

Titan ønskede et Fitup system, der sikre bedst mulig udnyttelse af produktionshallen. Det var endvidere afgørende at styre de enkelte svøb stabilt og sikkert i forbindelse med ophæftning.

VP, Head of Operations/PE Lars Christiansen: ” Blaaholm blev valgt som leverandør på baggrund af tidligere succesfulde projekter.”

Processen

Lars Christiansen fortsætter: ”Der har været en god professionel sparring, med en åben dialog i forbindelse med tilbud, udvikling, konstruktion og fremstilling. Indkøringen var hurtig og effektiv.”

Løsning

Den endelige løsning sikrer lav byggehøjde og dermed fuld udnyttelse af produktionshallen. Fitup systemet giver mulighed for individuel styring af de to rammer ved hjælp af separate hydrauliksystemer, der styres med en fjernbetjening. ”Blaaholm kom med mange forslag, men vi fravalgte nogen af de ”forkromede” løsninger. Vi har fået en god løsning, hvor der i den daglige drift kun har været små justeringer, udtaler Lars Christiansen og fortsætter.”

Samarbejdet

”Blaaholm har en professionel, ærlig og innovativ tilgang til opgaverne. I denne sag var der en meget kort leadtime, men alligevel formåede de at leverer til tiden. Jeg kan helt klart anbefale Blaaholm som en åben og kompetent samarbejdspartner.”


Hent casestorien som PDF >>

Fakta BoksHead of operations Lars Christiansen, Titan Wind Energy Europe 

Titan Europe er et datterselskab af Titan Wind Energy i Kina og producerer vindmølletårne primært til det europæiske marked.
Titan Europe startede i 2012 har en kapacitet på omkring 350 tårne årligt og tilbyder komplette løsninger. Det indebærer bl.a., indkøb af stål, kvalitetskontrol og interne monteringer. Titan producerer on- og offshore mølletårne og er placeret i Varde tæt på havnen i Esbjerg. Der er beskæftiget omkring 160 personer, hvoraf 135 er i produktionen.