Svejsetårne

Blaaholm har mange års erfaringer i at opbygge svejsetårne, der kan foretage meget præcise svejsninger. Præcisionen er resultatet af en meget gennemtænkt konstruktion af både tårn og bom. Vi anvender bl.a. 8 ruller i bommen, hvilket gør den til markedets mest stabile, og resultatet er meget høj svejse kvalitet og dermed et meget forudsigeligt resultat.

Brugervenlighed

Vi har også særdeles stor fokus på brugervenligheden. Betjeningen skal afspejle de opgaver der skal løses – og alene dem. En meget brugervenlig betjening er med til at forhindre fejl, ligesom svejseoperatøren meget hurtigere lærer at betjene svejsetårnet.

 

 

Svejsetårne til alle dimensioner

Blaaholm har leveret svejsetårne, hvor tårn og bom kan vandre fra mellem 1 meter til 12,5 meter. Hvis behovet øges vil vi naturligvis også tilbyde større løsninger.  Vi har ligeledes leveret svejsetårne, hvor højden under bommen er fra 1 meter op til 10 meter.

Vi har også erfaringer med at ombygge bestående svejsetårne, hvis behovet opstår. I hvert enkelt tilfælde undersøger vi, om det er muligt at opnå både en teknisk og økonomisk god løsning i forhold til indkøb af nyt svejsetårn.

 

 

 

Vi tilbyder fire forskellige løsninger:

 

MD (Medium duty)

Svejsetårn hvor tårn og bom kan vandre fra 1 meter og op til 5 meter. Maksimum  højde under bommen er 4 meter. Betjening foretages hvor operatøren er placeret ved siden af svejsetårnet med direkte visuel kontakt til svejsningen eller andet sted via kamera og skærm.

 

HD (Heavy duty)

Svejsetårn hvor tårn og bom kan vandre fra 1 meter op til 6 meter. Maksimum højde under bommen er 8 meter. Med henblik på at opnå den bedste arbejdsposition for operatøren, er arbejdspladsen (stolen og betjeningen) placeret for enden af bommen. Det giver operatøren den bedste mulighed for at sikre svejsning i høj kvalitet. Løsningen er naturligvis udformet med fokus arbejdssikkerhed for operatøren. Hvis det ønskes kan denne model også leveres med kamera og skærm for overvågning.

 

EHD (Ekstra heavy duty)

Svejsetårn hvor tårn og bom kan vandre fra 4 meter op til 10 meter. Maksimum højden under bommen er 15 meter. Den øgede aktionsradius betyder større krav til både mast og bom.

Med henblik på at opnå den bedste arbejdsposition for operatøren, er arbejdspladsen (stolen og betjeningen) placeret for enden af bommen. Det giver operatøren den bedste mulighed for at sikre svejsning i høj kvalitet. Løsningen er samtidig udformet med fokus på arbejdssikkerhed for operatøren. Hvis det ønskes kan denne model også leveres med kamera og skærm for overvågning.

 

TEHD (Telescopic ekstra heavy duty)

Samme løsning som EHD, men teleskopbommen gør at pladsen bag tårnet kan reduceres med 50 %. Et standard svejsetårn kræver lige så meget arbejdsplads bagud som foran. Minimum vandring på bommen er 4 meter og maksimum er 15 meter. 

 

Svejsetårne kan enten være stationære eller traverserende

De forskellige svejsetårne kan alle leveres som stationære – hvor svejsetårnet er placeret i en fastposition på gulvet, eller traverserende hvor svejsetårnet kører på skinner.

 

 

Markedets mest vedligeholdelsesfrie svejsetårne

For samtlige svejsetårne gælder, at de er konstrueret så de kræver mindst mulig service ligesom servicearbejdet kan foretages lokalt på baggrund af servicemanual.

 

Måske er den bedste løsning renovering af de ”gamle svejsetårne”

Har svejsetårnet en gammel styring, slidt svejseudstyr eller skal der svejses større dimensioner, er den bedste løsning måske en renovering.

Blaaholm har stor erfaring med renovering af svejsetårne, opdatering af styringer og strømkilder samt udskiftning af master, så der kan svejses større diametre.

Afhængig af omfanget, så er renoveringerne ofte  50% billigere end at købe et komplet nyt svejsetårn.

 

 

 

Vores produkter kan opdeles i følgende specialer

Kontakt

Jesper Aarup Hansen 
Teknisk salgschef / Global operations
+45 4052 8546
jh@blaaholm.com
Christian Beltoft 
Teknisk salgsingeniør
+45 5380 8169
cb@blaaholm.com

North American operations
+45 7519 5427
us@blaaholm.com

Vi løser bl.a. opgaver for:

 

Se flere referencer og case stories her >>