Fuldautomatisk pakkelinje

Opgaven

Produktionen af petriskåle foregår på instituttets produktionsafdeling i Hillerød, og her var ønsket at automatisere pakningen af petriskåle, når de kommer ud fra produktionsbåndet. Opgaven til Blaaholm lød på en løsning, der emballerer, pakker og palleterer produkterne, der omfatter flere størrelser af petriskåle samt forskellige størrelser papkasser.


”Vi valgte en robotløsning til pakkeafsnittet, fordi vi havde et helt klart ønske om at rationalisere. Desuden ønskede vi at undgå ensformigt arbejde med tunge løft. Vi vil hellere bruge arme og ben på en bedre måde”

Løsning

Løsningen blev en pakkelinje, hvor fire robotter sørger for at stable petriskålene, folde emballerings-papkasser, fylde disse, lukke og forsegle kasserne for til slut at palletere kasserne.
”Driftssikkerheden har kørt over vores forventninger. Vi havde regnet med flere opstartsproblemer. Har vi akutte problemer, får vi hjælp fra Blaaholm lige med det samme.”

Processen

”Både i udviklingsfasen og i projektforløbet havde vi en rigtig, rigtig god dialog med Blaaholm. Helt optimalt. Vi synes, vi har fået en rigtig god løsning, blandt andet fordi dialogen var så god hele vejen igennem”.


Hent casestorien som PDF >>

Fakta Boks

 

Søren G. Nielsen, Teknisk chef, Afdeling Hillerød
Statens Serum Institut, der har eksisteret i 110 år, har til opgave at sikre forskningsbaseret sundhedsdokumentation, beredskab og forebyggelse i relation til smitsomme sygdomme, biologiske trusler og medfødte lidelser. Instituttet udvikler og produceret vacciner, og dertil kommer en række effekter, som dagligt bruges i hele sundhedssektoren. Blandt disse produkter er petriskåle, som hospitaler og læger landet over bruger til dyrkning af blandt andet bakterier.


”Vi synes, vi har fået en rigtig god løsning, blandt andet fordi dialogen var så god hele vejen igennen”.