Pakning af plastrør

Opgaven

Spritfabrikken Danmark ønskede en robot, der kan håndtere 2 cl plastrør til shots.
”Vi havde nogle arbejdsopgaver, som vi kunne se egnede sig til en robot – et arbejde som krævede alt for mange lønressourcer, hvis de skal udføres manuelt. Derfor valgte vi at få en robot.”
Blaaholm udviklede en robot, der tager plastrørene med shots og placerer dem i en flamingokasse. Robotten håndterer cirka 30 rør i minuttet. Et magasin sørger for, at flamingokasserne fremføres kontinuerligt til robotten.

Processen

"Vi har kun godt at sige om samarbejdet med Blaaholm. Opgaven blev løst, for vi havde forventet, og vi er meget tilfredse både med projekteringen, udførelsen og løsningen. Med hensyn til driftssikkerheden har der stort set ikke været problemer. Vi har en meget fornuftig drift, og hvis der har været et problem, har Blaaholm reageret hurtigt og fået det løst.”


”Robotten lever fuldt ud op til vores forventninger. Omkostningerne er blevet reduceret og produktionen er øget, så vi er tilfredse og har intet at udsætte på projektet.”


Hent casestorien som PDF >>

Fakta Boks

Direktør Hans Ulrik Andersen, Spritfabrikken Danmark 

Spritfabriikken Danmark  er en familieejet virksomhed, som blev grundlagt i 1985. Familien bag virksomheden har dog gennem mere end 100 år beskæftiget sig med salg af vin og spiritus produkter. Virksomheden har fra et være en handelsvirksomhed udviklet sig til at være produktudvikler inden for spiritus. Hovedprodukterne er traditionelle 70 og 100 cl flasker, men virksomheden producerer også shots i 2 cl reagensglas, der i vid udstrækning eksporteres.
”Vi har kun godt at sige om samarbejdet med Blaaholm. Opgaven blev løst, som vi havde forventet, og vi er meget tilfredse både med projekteringen, udførelsen og løsningen.