Rullebukke for ”hvid” produktion

Mange års erfaringer med fremstilling af rullebukke, er baggrunden for et meget stærkt produktprogram, hvor kvalitet, driftssikkerhed, lang levetid og fleksibilitet er nøgleordene. Vi kan tilbyde rullebukke, der kan håndtere dimensioner fra Ø 200 mm til 10.000 mm. Indtil nu har vi konstrueret rullebukke, der kan belastes op til 250 tons. Når behovet for større belastning og diameter kommer, kan vi naturligvis tilbyde den rigtige løsning.

Målet for Blaaholm er, til hver en tid, at levere den løsning, der giver det bedste resultat – både når det gælder driftsøkonomisk, produktionssikkerhed og kvalitet.  

Rullebukke der anvendes i forbindelse med overfladebehandling af vindmølle tårne, betegnes ”hvid” produktion, har mange ligheder med dem der anvendes i ”sort” produktion når svøbene svejses sammen. Men der er også væsentlige forskelle. Der er to eller tre processer ved overfladebehandling af tårnsektionerne: Blæsning, metallisering og maling. Omfanget af metallisering hænger almindeligvis sammen med om vindmøllen skal placeres on- eller offshore.

 

En genial hybridløsning

Med henblik på at forenkle arbejdsprocessen, har Blaaholm udviklet en hybrid løsning. En løsning der dels halverer det nødvendige antal rullebukke, og dels reducerer antallet af tunge løft. En hybridløsning er markant billigere i anskaffelse end to sæt rullebukke, og der spares væsentlige ressourcer i driften, når hybridrullebukkene anvendes i hele produktionsforløbet.
 

Med henblik på at reducere materialet (abrasiver) fra blæsningen, at det lægger sig på hybridrullebukkene, er de vanskelige tilgængelige steder udstyret med skrå flader.
 

Gennemtænkt konstruktion og direct drive

Fælles for alle rullebukke er: Enkel og meget gennemtænkt konstruktion, hvor målet altid er mindst mulige antal dele. Resultatet er solide og driftsikre rullebukke med ekstraordinær lang levetid – og dermed særdeles god driftsøkonomi. Det kritiske punkt for mange rullebukke er ”drevet”. Vi har valgt direct drive i stedet for drev, hvor der indgår kæder eller tandhjul. På den måde opnår vi den mest stabile rotation.

Den gennemtænkte konstruktion betyder stabil drift uden utilsigtet driftsstop. Det betyder også, at den nødvendige service er begrænset og kan gennemføres meget hurtigt. 

 

Justeringsmulighed

Rullebukkene tilbyder vi enten uden justeringsmulighed eller med to forskellige metoder til justering af diameter. Som konventionelle eller SAR og alle modeller kan være stationære eller til traversering:
 

Fast

En prisgunstig løsning, hvor lejerne monteres direkte på bundrammen. Det betyder at rullebukken er meget lav og dermed med til at optimere udnyttelsen af produktionshallens højde.
 

Justeringsmulighed med bolte

En løsning der giver mulighed for en justering i forhold til tårnsektionens diameter. Denne model er også meget lav, hvilket betyder optimal udnyttelse af produktionshallens højde.
 

Justeringsmulighed med T-Bar

Det er hurtigt og let at ændre justering, og der skal ikke benyttes værktøj. Modellen er også meget lav, hvilket betyder optimal udnyttelse af produktionshallens højde. 

 

Konventionelle eller SAR

Ved konventionel menes at hjulblokken til rotation er med et enkeltstående hjulsæt, hvilket giver samlet 4 hjulblokke på 1 sæt rullebukke. Hjulene varierer i diameter, størrelse og udformning alt efter den belastning rullebukkene er dimensioneret til.

Ved SAR (Self Aligning Rotators) menes at hjulblokken til rotation er en vugge konstruktion med 2 hjulsæt monteret. Vuggen justerer sig automatisk i forhold til diameteren ved at vuggen er hængslet. Samlet er der 4 vugger med i alt 8 hjulsæt, hvor belastningen deles ud. Det betyder større fleksibilitet, mindre belastning på tårnsektionen og dermed mindre risiko for buler i tårnsektionerne. Hjulene varierer i diameter, størrelse og udformning alt efter den belastningen rullebukkene er dimensioneret til.
 

 

Stationær eller traversering

Rullebukkene kan enten fastgøres i gulvet - stationær - eller på hjul til at køre på skinner. Ved traverserende rullebukke kan der vælges at traverseringen er drevet med gearmotor (Direct drive, uden bremser) eller udrevet.

Vores produkter kan opdeles i følgende specialer:

Tårnproduktion – klik her >>

Kontakt

Jesper Aarup Hansen 
Teknisk salgschef / Global operations
+45 4052 8546
jh@blaaholm.com
Christian Beltoft 
Teknisk salgsingeniør
+45 5380 8169
cb@blaaholm.com

North American operations
+45 7519 5427
us@blaaholm.com

Vi løser bl.a. opgaver for:

 

Se flere referencer og case stories her >>