Test af lŠkager i redningsdragter

Oprettet d.

Test af lŠkager i redningsdragter
Test af lŠkager i redningsdragter
Test af lŠkager i redningsdragter
Test af lŠkager i redningsdragter

I Blaaholm FAT tester vi en test seng til Viking Life-Saving Equipment (VIKING). Vi har besøg af John Flebbe, PPE Maintenance Operator og Else Christensen, test operatør i VIKING. De er kommet for at godkende testen. Test sengen skal sendes til VIKING’s servicestation i Aberdeen, og det er naturligvis vigtigt at eventuelle finjusteringer bliver gennemført inden.

En tidligere manuel test proces i Aberdeen kan nu erstattes af en automatisk test seng. Betjeningen er nem og intuitiv, og test operatørens ergonomiske forhold er væsentligt forbedret ved brug af test sengen.   

Else Christensen betjener test sengen i VIKING’s afdeling i Esbjerg og er en erfaren test operatør. Else betjener test sengen under vores test. En chip i redningsdragten scannes af Else, således at alle dragtens data logges. Hun monterer redningsdragten i test sengen, og vand pumpes ind i dragten. Når dragten er fyldt med vand, kan Else visuelt kontrollere utætheder på den ene side. Utætheder ses tydeligt som små bobler på dragtens overflade. Så skal vi have dragten vendt efter ca. 2 minutter. Det foregår ved at Else betjener 2 kontakter samtidigt. Dragtens bagside kan nu kontrolleres visuelt. På en touchskærm markerer Else eventuelle utætheder.

Efterfølgende sendes dragten ind til reparation, og chippen scannes igen. Medarbejderen, der skal foretage reparationen, kan nemt se dragtens utætheder på skærmen og foretage reparationen. Dragtens data gemmes i Viking system og kan tilgås fra alle servicestationerne.

Under FAT testen justerer Blaaholms elektriker Dan Linding hastigheden, så vendingen af dragten sker præcist så hurtigt, som Else ønsker det. Else vil nemlig gerne sikre at testen pr. redningsdragt udføres sikkert, hurtigt og effektivt.

Blaaholm har haft et tæt samarbejde med VIKING gennem mange år. Test sengen er den sjette test seng Blaaholm udvikler og producerer til VIKING. De benyttes i VIKING’s servicestationer i Danmark, Tyskland, Norge og USA.