Ny innovativ hjul lÝsning fra Blickle til Blaaholm rullebukke

Oprettet d.

Ny innovativ hjul lÝsning fra Blickle til Blaaholm rullebukke

For at kunne levere innovative løsninger, har vi brug for innovative leverandører. Vores leverandør Blickle er en af dem. Blickle producerer hjul, som anvendes i vores rullebukke. Blickle har netop bevist deres innovative tilgang og løst en udfordring på fornemmeste vis.

KS Gruppen i Aalborg er forhandler af Blickle produkterne.

Vores udfordring

Vindmølletårne er tunge og vejer ca. 1000 tons.  Tårnene bliver større og større, og derfor er vi nødt til at designe og producere rullebukke med større WLL.

Når vægten på de rørformede tårnsegmenter stiger, kan lastkapaciteten kun nås ved at placere 4 hjul på en aksel. Ulempen ved at sætte fire hjul ved siden af hinanden putter en enorm belastning på akslen, og bestemt ikke den bedste løsning. I Blaaholm var vi på udkig efter en ny, innovativ løsning med kun ét polyuretan hjul for at reducere materialeomkostninger og opnå en endnu højere lastkapacitet.

Løsningen

Blickles ingeniører har haft et tæt samarbejde med Blaaholm’s Engineering afdeling for at designe og udvikle et hjul med en lastkapacitet på 100 tons, som er en 25% forbedring sammenlignet med løsningen om at bruge 4 individuelle hjul.

Den nye løsning blev et stabilt stålhjulscenter, der er forstærket med to stænger i midten i hjulet.

Blickles løsning giver øget lastkapacitet og forbedret sikkerhed. Hjulene er også mindre kompliceret at installere end flere individuelle hjul og omkostningerne er reduceret.

Vi sætter stor pris på samarbejdet med Blickle og HS  Gruppen for at levere de bedste løsninger til vores kunder.    

 

Læs mere om samarbejdet med Blickle