Håndtering ved firmaets CNC drejebænke

Opgaven

Brdr. Madsens Maskinteknik ønskede robotter, der kan håndtere de emner, der skal bearbejdes ved firmaets CNC drejebænke.


ScanRobot fremstillede to robotceller, som udtager og isætter metalemner i CNC drejebænkene. Robotterne søger og finder selv emnerne på pallen ved hjælp af fotoceller og fører dem til drejebænkene, hvorefter de færdige emner palleteres.


”Vi ønskede robotter til CNC drejebænkene, når der skal produceres større serier, fordi vi så kan slippe af med de tunge løft for medarbejderne. Desuden mente vi, at en robot giver større produktivitet, og det har vist sig at holde stik. Helt sikkert.”

Processen

”Under hele procesforløbet har vi haft et super godt samarbejde. ScanRobot har meget innovative folk, der sætter sig grundigt ind i opgaven, og vi har i en rigtig god dialog fundet den bedste løsning for os. Det har været rigtig godt.” udtaler direktør Morten Madsen. 

Løsning

”Løsningen er blevet, som vi havde håbet. Vi er meget glade for både løsningen og dialogen. De ting, som viste sig at skulle ændres, er blevet ændret, og ScanRobot er meget åbne over for hele tiden at optimere produktet. Vi har oplevet, at de er rykket meget hurtigt ud ved driftsstop, og samtidig oplever vi en meget konstruktiv dialog for at forhindre fremtidige driftsstop.”

Sidegevinster

”Ved automatisering har vi oplevet mange positive ting ud over produktiviteten og eliminering af de tunge løft. Vi mærker helt klart et meget bedre flow i produktionen, og mandskabet bliver aflastet, så der bliver mere tid til at klare andre processer.”


Hent casestorien som PDF >>

Fakta BoksDirektør Morten Madsen, Brdr. Madsens Maskinteknik 


Siden firmaets start i 1988 har Brdr. Madsen Maskinteknik A/S specialiseret sig i spånbearbejdning af optrukne og koldflydepressede emner i jern og rustfrit stål i serier spændende fra 25 til 100.000 stk. Virksomheden har ekspertise i bearbejdning af alle typer stål, aluminium og messing, herunder CNC drejning samt fræsning af alle typer stål, aluminium, messing og titan.