Palletere paprør

Opgaven

Et af produkterne er paprør, der bruges som emballage til optændingsblokke. Kjærgaard Paprør ønskede en robot, der kan palletere disse paprør.
Resultatet blev en robot, der kan tage 6 paprør ad gangen og som kan håndtere tre forskellige størrelser af paprør. Robotten griber paprørene ved hjælp af sugekopper med vacuum. De samme sugekopper bruges til at tage mellemlægspap mellem lagene på pallen.

Løsning

”Jeg er meget tilfreds med løsningen. Vi havde robotter i forvejen, så jeg vidste godt, at robotten ville give besparelser, men jeg var ikke klar over, at den ville være så stor en hjælp i  produktionen, som den har vist sig at være.  Vi har sparet utrolig mange mandetimer, efter vi har fået robotten.”

Processen

”Under hele forløbet har vi haft et helt perfekt samarbejde, og efterfølgende har vi også fået den service, vi har haft behov for. Der har været enkelte driftsstop, men problemerne er blevet løst hurtigt.”


Hent casestorien som PDF >>

Fakta Boks

 

Citater: Per Kjærgaard, Direktør
Kjærgaard Paprør producerer paprør af stort set alle typer. En væsentlig del af produktionen er industrirør i mange forskellige typer især til brug ved oprulning af forskellige materialer såsom papir, plast, tekstiler og fibermaterialer. Rørene kan produceres med forskellige overflader og strukturer afhængig af kravene til styrke, friktion og slitage. Produktionen omfatter også paprør til forsendelser, papringe, labelling og etikettering af paprørene.
”Vi har sparet utrolig mange mandetimer, efter vi har fået robotten.”