Fit-up systemer

En vigtig forudsætning for effektiv ophæftning af sektionerne til vindmølletårne er det rigtige udstyr. Et fit-up system, der er let at betjene og som præcist kan placere det næste svøb, kan have afgørende betydning for produktionshastighed og kvalitet. Blaaholms fit-up system er med til at sikre præcision, når der svejses langsøm og rundsøm. Fit-up systemet bygger på mange års erfaringer og benyttes på tårnfabrikker i en række forskellige lande. 


Vi ønsker til enhver tid, at løsningen passer til de konkrete behov. Vi har gode erfaringer med at konstruere kundetilpasset løsninger. 

Hurtig justering
Den altafgørende funktion for fit-up systemet er den hurtige og effektive justering i forhold til det svøb, det skal svejses sammen med. Blaaholms løsning anvender vandret justering, der giver mulighed for at justere sideværts og i højden ved at køre hjulene tættere på hinanden. Da hjulene alene flyttes vandret, kan det samme fit-up system håndtere et meget stort spænd i diameter, samt anvendes i forbindelse med svejsning af både langsøm og rundsøm.

 Funktionalitet
Den vandrette justering kører på hjul fremfor glideflader. Løsningen med hjul øger levetiden væsentlig og minimerer service og vedligeholdelsesomkostningerne markant. Modsat meget store omkostninger når glideflader er nedslidte.

 

 

Der er en hydraulikstation pr. cylinder, som slukker når den ikke bruges. Denne løsning er med til at reducere service og vedligeholdelsesomkostninger. Ekstra stor mulighed for at ændre dimensions diameteren er opnået ved at anvende et låsesystem, hvor der bruges kraftige håndterbare pløkker.

 

 

Betjening
Fit-up systemet betjenes via en fjernbetjening, der er meget enkel at anvende.


Rotationshastighed
Det er muligt at justere hastigheden mellem 200 – 2500 mm/min.


Stationær eller traversering
Fit-up systemet kan leveres både som en stationær løsning - fastmonteret og som traversering, der kører på skinner. Hastigheden kan varigere efter behov – 0 - 5000 mm/min.


Support arme - option
Fit-up systemet kan udstyres med support arme, der holder svøbet stabilt mens langsøm svejses. Support armene kan endvidere bruges til at manipulere svøbet ved ophæftning. Løsningen med support arme kan være med til at optimere samt kvalitetssikre produktionsprocessen.

Kontakt 

Jesper Aarup Hansen 
Teknisk salgschef / Global operations
+45 4052 8546
jh@blaaholm.com
Christian Beltofte 
Teknisk salgsingeniør / Germany
+45 5380 8169
cb@blaaholm.com

North American operations
+45 7519 5427
us@blaaholm.com

Vi løser bl.a. opgaver for::

 

Se flere referencer og case stories her >>