Robot til at palletere papkasserne med lys

Opgaven

Cidex ønskede en robot til at palletere papkasserne med lys, når de kommer ud fra produktionsbåndet.
Resultatet blev en robot, der tæller, at der er det rigtige antal lys i kassen, hvorefter den lægger låg på kassen og stiller den på en palle. Dertil kommer, at robotten lægger mellemlægspap mellem hvert kasselag på pallen. Robotten kan simultant tage/skelne mellem to forskellige produktionslinjer.
”Vi valgte at få en robot, fordi den klarer det monotone arbejde og samtidig sparer os for lønudgifter. Desuden gør den produktionen mere effektiv og dermed billigere, og samtidig får vi mere tid til andre ting i produktionen.”.

Løsning

”Vi er meget tilfredse med løsningen, og driftssikkerheden har været fabelagtig. Når der har været problemer, har det kun været, fordi vi selv har ødelagt noget. Her flere år efter investeringen er jeg stadig lige så glad for robotten, som da vi fik den. Det er helt afgjort en af de allerbedste investeringer i firmaets historier. Jeg har fået blod på tanden til at gå videre med næste robotprojekt. Jeg er overbevist om, at det er vejen frem.”

Processen

”Samarbejdet med ScanRobot har været særdeles fint. Det er dybt engagerede folk, der ikke er bange for at bruge ekstra tid på projektet, hvis de mener, der er påkrævet. Eneste ulempe ved ScanRobot er, at der geografisk er så lang afstand til dem, men det er så også den eneste ulempe. De er gode til at forklare tingene, og vi får løst de fleste problemer via telefonen.”


Hent casestorien som PDF >>

Fakta Boks

Citater: Dan Petersen, Direktør
Siden 1993 har Cidex været en af Danmarks store lysfabrikker med produktion af næsten alle typer stearinlys. Stearinlysene, der eksporteres til hele verden, omfatter rustiklys i mere end 45 farver, bloklys i mange størrelser og lys i 100 procent ren stearin. Desuden produceres også fyrfadslys plus et sortiment i tilbehør såsom lyshøvle, lyseslukkere og lightere.
”Robotten er helt afgjort en af de allerbedste investeringer i firmaets historier”