Blaaholms historie

Blaaholm A/S – vores historie

Blaaholm Maskinteknik blev grundlagt i 2005 med henblik på at løse traditionelt smedearbejde samt mindre specialopgaver. Det første domicil etableres i Næsbjerg i 2006, samme år tiltrådte den første medarbejder.

Efterhånden som virksomheden voksede blev domicilet i Næsbjerg for lille. Med henblik på at udvikle virksomheden, komme tættere på kunderne og få mere plads, flytter vi til vores nuværende adresse. Vi flyttede fra Næsbjerg til Esbjerg i løbet af januar 2010, hvor vi fik 2200 m2 til rådighed.

I 2011 ændrer vi navn til Blaaholm A/S og en professionel bestyrelse etableres.

Torben Blaaholm, direktør i Blaaholm, bliver i 2012 kåret som Årets Unge Erhvervsleder i regi af Esbjerg Erhvervsudvikling, og væksten fortsætter.    

En ny produktionshal og en ny administrationsbygning indvies i 2014. Endvidere opkøber vi AP Maskinteknik i Varde. I vores to afdelinger - Esbjerg og Varde - har vi næsten 6000 m2. I 2014 runder vi også 50 fastansatte.

Blaaholm A/S opkøber ScanRobot A/S i 2016 og kan dermed udvide forretningsområderne med Automation og Robotløsninger. Vi har fuld fokus på nye markeder og øger salgsstyrken i USA/Canada samt Tyskland/Benelux.

Endnu en produktionshal bygges i 2017 og vi udvider produktionsarealet med 1000 m2 og runder 75 medarbejdere.

Vi sætter en ære i at påvirke unge studerende i deres faglige og personlige udvikling. Vi byder lærlinge og praktikanter de bedste betingelser i Blaaholm.

Siden vi startede er det traditionelle smedearbejde vokset, men langt fra i samme grad som forskellige specialløsninger. I dag udgør specialløsninger langt den største del af vores arbejdsopgaver. En udvikling vi er meget tilfredse med. De medarbejdere der har været med til at opbygge virksomheden, er stadig en del af virksomhedens dygtige medarbejderstab.

Vi har stillet skarpt på vores forretningsområder som er:

  • Vindindustri
  • Tårnproduktion
  • Automation 
  • Service

 

Det har været og er fortsat vores plan at vi skal vokse, men det skal være kontrolleret. Vi skal kun have dygtige medarbejdere og vi skal hele tiden være velkonsolideret. Vi skal være i stand til at sige nej tak til en ordre, hvis vi vurderer, at det er bedst for kunden eller Blaaholm A/S.

" Blaaholm A/S ønsker at vokse, men kun som en velkonsolideret virksomhed."